HTML

2013.07.12. 07:40 ducas

Hogy ez hogy jött éppen most? 
N.B. kis falu Nógrádban, cigányok és bányászok lakják vegyest, talán több ma már a cigány mint a bányász, de a nyocvanasban fordítva vala ez... Karácsony, szenteste, mindenki a kicsiny fatornyosba zsúfolódva éjféli misén topog...Isszonyú hideg, a mise végéig látszik a lehellet, pedig vagyunk vagy ötszázan a pici kápolnában... Megy a dolog a maga rendje és módja szerint, felállunk, leülünk, énekelünk, stb.
Elérkezik a szentbeszéd ideje...
A maconkai pap tartja a misét / rá a Sári, feleségem nagyanyja azt találta mondani, hogy az is kinyalhattya a picsámat, mer hazudós.../, igen jól mennek a dolgok, de a káplán úr észrevehetően kapatos. Semmi gáz amúgy, de mintha...
Szóval szentbeszéd...Mint tudjuk, valamely evangéliumi passzust magyaráz ilyenkor érthetővé a szónok a buta népnek, amely ebben az esteben így történt:
- Kedves híveim... Kedves hívek....Kedves szeretett barátaim az Úrban...Kedves... Azt akarom mondani Nektek, hogy van Isten... Van...Higgyétek el nekem van Isten...Én mondom, hogy van...Ámen.
Ezután még énekeltünk egy jó nagyot és hazamentünk a teljes bizonyossággal a szívünkben...Ha van, hát van...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napiszoszi.blog.hu/api/trackback/id/tr425401418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása